Trådløs internet
Denne guide hjælper dig med at købe trådløst internet dvs. et trådløst modem og et abonnement hos en internetudbyder.
Det er hurtigt og nemt at komme i gang med trådløst internet, da du undgår teknikerbesøg og at skulle trække kabler rundt i stuen. Det eneste du skal gøre, er at bestille din forbindelse. Herefter modtager du et modem, som skal sættes i din computer. Herefter foregår resten normalt gnidningsfrit, mens modem’et installerer sig selv, så du kan komme på nettet.
Husk dog at undersøge dækningen, der hvor du bor.
Trådløst internet priser og tilbud
Når du køber ”trådløst internet” skal du være opmærksom på, at de fleste internetudbydere kalder det for “mobilt internet” eller “mobilt bredbånd”. Det skyldes at mobilt bredbånd er en mere teknisk præcis beskrivelse – For os normale mennesker er der dog ikke nogen forskel. Det er også trådløst internet/mobilt bredbånd, man taler om, hvis man taler om USB-bredbånd.
Fordele ved trådløst internet
Mobilt – Sammenlignet med normale internetforbindelser, som du får ind i huset gennem et kabel er en trådløs internetforbindelse meget mere fleksibel, da den kommer i et USB-modem. Du kan f.eks. tage din bærbare computer med i parken eller på vaskeri og ved hjælp af din trådløse internetforbindelse læse emails eller se en film.
Let at komme i gang – Trådløst internet er for de fleste lettere at komme i gang med end en traditionel forbindelse med kabel, da du slipper for teknikerbesøg, og ikke skal til at ligge kabler rundt i stuen fra det sted internet stikket sidder i væggen og over til der hvor din computer står. Det eneste du behøver at gøre, er at sætte det trådløse modem til din computer og følge den installationsvejledning der kommer frem på skærmen.
Ulemper ved trådløst internet
Afhængig af dækning – Trådløst internet er afhængig af, at modemet kan få forbindelse til en sendemast – det minder på mange måder om mobiltelefoner, som også er afhængige af dækningen for at kunne fungere. Når du køber en trådløs internetforbindelse skal du altså være opmærksom på internetudbydernes dækning, da du ellers vil kunne risikere at få en lavere hastighed end den du forventede. Hvis du bor i en større by behøver du ikke bekymre dig om dækningen, men på landet er det meget vigtigt, at du sammenligner dækningskortene inden du køber.
Giver ikke de højeste hastigheder – Da trådløst internet er forholdsvist nyt er teknologien endnu ikke god nok til at kunne levere lige så høje hastigheder som de forbindelser du kan få gennem et kabel. Det betyder ikke, at trådløst internet er langsomt, og hvis du har et ”normalt forbrug” hvor du surfer på nettet, løser emails og engang imellem downloader en fil kan en trådløs internetforbindelse nemt dække dine behov. Hvis du derimod jævnligt downloader hele spillefilm eller meget store filer, så bør du se dig om efter en hurtig bredbåndsforbindelse i stedet for.
Du har en forbrugsgrænse – Du kan ikke bare bruge løs af forbindelsen, men skal finde frem til, hvor meget du forventer at bruge den hver måned. Forbrugsgrænsen er en slags dataloft. Det angiver altså, hvor meget data du kan bruge på din forbindelsen i løbet af en måned (medmindre andet er tydeligt angivet). Det betyder også, du ikke har så høj frihed til at skifte internetvaner, selv om du naturligvis altid kan ændre på din grænse.
Hvem bør købe trådløst internet?
Hvis du har en bærbar computer og bruger din internetforbindelse et par timer om dagen hvor du f.eks. at læse nyheder, skrive e-mails og måske se en video eller to på YouTube, så er jeg overbevist om, at du vil blive meget glad for en trådløs internetforbindelse. Du undgår at skulle rode med ledninger, og kan tage din internetforbindelse med dig sammen med din computer, så du kan gå på internettet ligegyldigt hvor du er i Danmark.