3G bredbånd internet

Med et 3G-modem kan du komme på nettet uden at have kabler i hele huset – signalet kommer nemlig trådløst.

3G er en betegnelse for en lang række teknologier, der bruges til at sende informationer over blandt andet internettet. 3G er trådløse signaler, som bliver udsendt fra master, der i Danmark tilhører en lang række internetudbydere. For at kunne opfange signalerne skal du have et 3G-modem.

Du kan få flere typer 3G-modems. Det mest almindelige er et USB-modem, men du kan også få et 3G-modem, der deler forbindelsen trådløst til flere computere.

USB-modem – den simple

Med et USB-modem er det meget let at komme på nettet. Da programmerne allerede er installeret på USB-enheden, skal du bare sætte det i computeren – så er du på nettet. Du skal altså ikke trække et eneste kabel, eller have en tekniker ud for at åbne op for din forbindelse.

De fleste udbydere sælger mobilt bredbånd med USB-modem som standard, men flere og flere er også begyndt at tilbyde mobilt bredbånd uden binding, hvis du allerede har et 3G-modem, eller du vil bruge abonnementet til din tablet.

Som regel giver det dog bedst mening at købe med binding og modem. Når du køber mobilt bredbånd med USB-modem, får du nemlig som regel USB-enheden til mellem 1 krone og nogle hundrede kroner – det er som sådan en god pris for dig, men til gengæld bliver du altså stort set altid bundet til udbyderen i seks måneder for at internetudbyderen kan være sikker på, at pengene bliver tjent ind. Mange kalder også mobilt bredbånd for USB-bredbånd, netop fordi det kommer med et USB-modem.

3G-modem med trådløst netværk

Enkelte udbydere sælger også mobilt bredbånd med 3G-router med trådløst netværk. På den måde kan du have flere computere på nettet på én gang.

Abonnementerne du kan vælge imellem er de samme som med USB-modem, men du skal huske på, at jo flere computere, du har på nettet, jo højere hastigheder og jo mere data har du også brug for.

Det er langtfra alle udbydere, der tilbyder 3G-modem med trådløst netværk, men Telia, Telenor og 3 gør.

Vil du se priser og læse mere? GÅ til guiden her